5 maja 2015

Naleśniki z warzywami à la enchiladas

Bardzo często robię naleśniki z warzywami wzorowane na meksykańskich enchiladas. Wszyscy je uwielbiamy i zajadamy się nimi z przyjemnością. Robi się je szybko i łatwo. Poniżej przepis.


CIASTO: 2 jajka / 1 szklankę mleka / ok. 1,5 szklanki mąki / ok. 1/3 szklanki wody gazowanej

NADZIENIE: 15- 20 dag szynki / mała cebula / ząbek czosnku / natka pietruszki / 3 pomidory / łyżka ketchupu / pieprz cayenne / majeranek / 10 dag żółtego sera

Ciasto możecie zrobić z mojego przepisu albo według własnego uznania. Smażymy naleśniki. Resztę składników kroimy w kostkę, siekamy natkę pietruszki, ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystko łączymy ze sobą, dodajemy łyżkę ketchupu, mieszamy i naleśniki wypełniamy nadzieniem. Następnie układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy żółtym serem i zapiekamy.

Smacznego! :)

2 komentarze:

  1. Muszę wypróbować, wyglądają przepysznie! :)
    Obserwuję.

    OdpowiedzUsuń